Землетрус у Мексиці: кількість жертв зросла до 250

10:35, 20.09.2017
Землетрус у Мексиці: кількість жертв зросла до 250

У Мехіко шукають людей під завалами десятків багатоповерхівок.

Потужний землетрус магнітудою 7,1 забрав життя щонайменше 248 людей у центральній Месиці протягом вівторка-середи. Кількість постраждалих постійно зростає.

 

Про це повідомляє влада Мексики у середу.

 

У столиці країни, Мехіко, зруйновані десятки будинків. Внаслідок обвалу школи в столиці загинуло щонайменше 20 дітей та двоє дорослих, ще приблизно 30 дітей та 8 дорослих шукають під завалами, повідомляє місцева влада Мехіко.

 

"Діти загинули, коли в результаті підземного поштовху обвалилася будівля їх початкової школи у Мехіко. Їхні тіла вже витягли з-під руїн триповерхової будівлі. Ще близько 30 дітей і 8 дорослих вважаються зниклими безвісти, загинули четверо дорослих", - повідомив президент Мексики Енріке Пенья Ньєто.

 

У районах столиці, які найбільше постраждали від землетрусу, працюють рятувальники. Розбирати завали їм допомагають добровольці.

 

Епіцентр землетрусу знаходився неподалік від міста Атенсінго, у штаті Пуебла, що в 120 кілометрах від Мехіко, на глибині 51 кілометр, повідомляє Геологічна служба США. Згідно з прогнозом служби, кількість жертв може досягти тисячі.

 

226 жертв підтвердив у Twitter національний координатор Мексики з питань цивільного захисту населення. Зокрема, це 72 людей у штаті Морелос, на південь від столиці, 43 - у штаті Пуебла. У Мехіко загинули 117 людей, ще 21 - у штаті Мехіко, троє - у штаті Ґерреро, одна людина загинула в штаті Оахака.

 

Ще 15 людей загинули в церкві на схилі вулкана, коли він вивергнув лаву під час землетрусу.

 

Тисячі людей вибігли на вулиці, трясучись від страху, плачу і намагаючись додзвонитися до своїх рідних і близьких. Щонайменше 2 млн. людей залишаються без електроенергії та телефонного зв'язку. Аеропорт Мехіко закритий. Багато будівель у місті повністю евакуйовані.

 

Зазначимо, що землетрус стався у вівторок о 13:14 за місцевим часом (18:14 за Гринвічем) у той момент, коли рятувальні служби Мехіко проводили навчання щодо поведінки під час землетрусів. Це відбувалося у 32-ту річницю потужного землетрусу 1985 року, у результаті якого загинуло близько 10 тисяч людей.

 

Землетруси у Мексиці - не поодиноке явище. Раніше у вересні землетрус стався на півдні країни, тоді загинуло 90 людей.

 

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто закликав людей не скупчуватися на вулицях, щоби не перешкоджати рятувальникам розбирати завали.

 

Лідери США, Канади та інших країн висловили співчуття постраждалим.

 

Водночас, посольство України у Мексиці підтримує оперативний зв'язок з рятувальними службами Мексики у зв'язку із потужним землетрусом, що спричинив людські жертви.

 

Як повідомляє Департамент консульської служби МЗС, українці, які перебувають у Мексиці можуть зв'язатися з українським консулом можна за телефоном +52155 1451 4776.

 

Як повідомляла «УМ», 19 вересня в Мексиці стався землетрус магнітудою 7,1, в  результаті якого постраждали будівлі у столиці Мексики Мехіко. У кількох зруйнованих будинках почалися пожежі.