У Львові кинули «коктейль Молотова» по синагозі (фото)

07:45, 04.07.2017
У Львові кинули «коктейль Молотова» по синагозі (фото)

Найбільша синагога Львова постраждала від вандалів-провокаторів

Пляшка з "коктейлем Молотова" розбилася об другий поверх найбільшої синагоги Львова на вул. Братів Міхновських, 4.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"На вул. Міхновських у синагогу кинули "коктейль Молотова". Але у вікно він не попав – він вдарився у стіну між вікнами, через що впав на подвір'я, де й згорів", - розповіла про інцидент директорка Всеукраїнського єврейського благодійного фонду "Хесед-Ар’є" Адель Діанова.

Інцидент трапився 30 червня, у символічний для львівських євреїв день - річницю єврейських погромів 1941 року.

Варто відзначити, що 30 червня святкували 110 років з дня народження Романа Шухевича, тому дата могла бути спеціально підібрана для антисемітської провокації.

У той же час, на стінах синагоги на вул. Шолом-Алейхема, 12, невідомі написали образливі вислови.  

"А на вул. Шолом-Алейхема, 12, де є колишній будинок єврейської громади, написали образливі написи – "Геть жидівську владу" та "Жиди, пам'ятайте 1 липня»", натякаючи на погроми, які відбувалися у Львові з 30 червня по 2 липня 1941 року, коли загинули 7 тисяч євреїв", – зазначила Адель Діанова.

У Львівській міськраді заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв.

"Ми суворо засуджуємо акти вандалізму, які відбулись у Львові. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Звертаємось до правоохоронних органів, аби максимально оперативно розслідувати ці дії. Львів завжди був, є і буде містом толерантним", – заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.