Росію напружує співпраця України з Хорватією щодо реінтеграції територій

12:34, 17.06.2017

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало плани співпраці України та Хорватії у питанні реінтеграції окупованих територій.

 

Про це ідеться у коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії, оприлюдненому в п’ятницю ввечері.

 

"Змушені знову підкреслити непродуктивність і недоречність таких кроків, які аж ніяк не сприяють врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту", - зазначено у коментарі МЗС Росії.

 

У відомстві шкодують, що в Загребі "вважають за краще просувати "доморощені" паралельні структури замість закликів до активізації діалогу у рамках механізмів мінської контактної групи".

 

У коментарі МЗС Росії вкотре звинувачує офіційний Київ у обстрілах на Донбасі та критикує Загреб через наміри наростити військову співпрацю з Україною.

 

Нагадаємо, Україна і Хорватія 13 червня підписали план взаємодії спільної робочої групи щодо співпраці в реінтеграції територій.

 

План визначає пріоритетні завдання на 2017 рік, серед яких - вивчення досвіду хорватської сторони з питань реінтеграції окупованих територій і повернення біженців, відновлення довіри населення і відновлення інфраструктури, залучення міжнародної допомоги, соціального забезпечення на реінтегрованих територіях.