Марін Ле Пен позбавили депутатської недоторканості Європарламенту

10:27, 16.06.2017
Марін Ле Пен позбавили депутатської недоторканості Європарламенту

Марін Ле Пен втратила недоторканість через наклеп на мері Ніцци

Європейський парламент позбавив французького політика, лідера ультраправої французької партії "Народний фронт" Марін Ле Пен депутатської недоторканості, інформує "Радіо свобода".

Рішення прийняли у відповідь на запит судових органів Франції, які розслідують справу про наклеп.

Марін Ле Пен підозрюють у наклепі на мера Ніцци Крістіана Естрозі, яка 2015 року звинуватила очільника міста у фінансуванні ісламістських організацій.

Політик, яка нещодавно програла вибори на пост президента Франції, не була присутня на голосуванні в четвер і поки не коментувала рішення колег.

Варто відзначити, що напередодні Європарламент позбавив депутатського імунітету її батька Жан-Марі Ле Пена, якого у Франції підозрюють у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Марін Ле Пен є членом Європейського парламенту від 2004 року. За цей час її кілька разів позбавляли імунітету – у відповідь на запити судових органів Франції.

Зокрема 2013 року Ле Пен позбавляли імунітету через розслідування, пов’язане із заявою Ле Пен, у якій вона порівняла мусульман із нацистами.

У березні цього року Європарламент уже проводив голосування про зняття депутатської недоторканості з Ле Пен, яка у 2015-му році опублікувала у Твіттері фото, де зображено акти насильства ІДІЛ, серед яких обезголовлення журналіста США Джеймса Фоулі.