На Вінничині рейдери стріляли в селян: 6 поранених, 42 затриманих (фото)

21:02, 31.05.2017
На Вінничині рейдери стріляли в селян: 6 поранених, 42 затриманих (фото)

Спецпризначенці поклали рейдерів обличчям у землю.

Криваві розбірки зі стріляниною сталися між приїжджими озброєними молодиками і фермером, якого підтримали власники земельних паїв у селі Метанівка Теплицького району Вінничини у середу.

 

Спецпризначенцям вдалося затримати 42 нападників, як перед цим поранили або травмували 6 селян.

 

Про це повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв у Facebook  в середу.

 

«Сьогодні у Вінницькій області поліцейські "вклали обличчям у землю" 42 особи зі зброєю. Молодики у балаклавах ризикнули захопити фермерське господарство у селі Метанівка Теплицького району. Між місцевим фермером-орендарем, підтримуваним місцевими мешканцями, та непроханими гостями зав’язалася бійка», - написав пан Князєв.

 

 

За даними поліції, у затриманих вилучили вісім помпових рушниць, п'ять травматичних пістолетів, а також два мисливські карабіни.

 

«Рейдери у будь-якому прояві – це злочинці. Рецепт тут один: зловмисників "обличчям у землю", організаторів – в тюрму», - констатує глава Нацполіції.

 

 

Цей факт поліція кваліфікувала як хуліганство (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк до семи років.

 

У результаті нападу на фермерське господарство 45-річний житель Метанівки отримав поранення у живіт. Із травматичними пораненнями по допомогу до лікарів звернулося ще п’ятеро людей. Їхньому життю нічого не загрожує. Від госпіталізації люди відмовилися.