Сніг у Дніпрі та Харкові повалив тисячі дерев (фото)

12:26, 19.04.2017
Сніг у Дніпрі та Харкові повалив тисячі дерев (фото)

Сніговий екстрим у Харкові 19 квітня.

Щонайменше 2600 дерев повалив снігопад у місті Дніпро станом на першу половину середи. Ще 700 дерев і понад 2 тис. великих гілок впало у Харкові. Загалом через негоду знеструмлено 150 наслених пунктів у східних і південних областях України.

 

Про це повідомили прем’єр-міністр Володимир Гройсман, а також мери Дніпра і Харкова - Борис Філатов і Геннадій Кернес у середу.

 

Зокрема, прем'єр Гройсман запевнив під час засідання уряду в середу, що ситуація на місцях, що виникла з погіршенням погодних умов, є контрольованою.

 

"На сході країни є нетипові погодні умови: великі опади снігу. Я переговорив з низкою голів обласних адміністрацій і мерів. Ситуація є контрольованою. Влада на місцях роботу організувала. Всі служби працюють. Наразі допомога не потрібна", – сказав пан Гройсман, але при цьому, доручив керівникам відповідних відомств моніторити ситуацію.

 

За його словами, наразі в Україні є 150 знеструмлених населених пунктів, водночас бригади обленерго працюють над відновленням електропостачання.

 

 

У свою чергу, мер Дніпра Борис Філатов назвав погодні умови в місті стихійним лихом, однак запевнив, що місцева влада працює над усуненням наслідків негоди.

 

За його даними, у Дніпрі повалено більше 2600 дерев, у місті можливі перебої з водою і світлом. Також мер розпорядився призупинити до п'ятниці навчання в школах.

 

Водночас мер Харкова Геннадій Кернес, під час чергової сесії міськради в середу, повідомив, що внаслідок негоди в місті повалені понад 700 дерев і знеструмлені більше ніж тисяча будинків, зокрема багатоповерхівки.

 

 

"У нас на сьогодні впало більше ніж 700 дерев, упало понад 2 тисячі великих гілок. Знеструмлені шість дитячих будинків, дві школи та 40 багатоквартирних будинків, приватних - більше ніж тисяча", – поінформував пан Кернес.

 

Зазначимо, що у зв’язку з погіршенням погодних умов на території міста Дніпро та в Харківській області ввели тимчасове обмеження на рух вантажних транспортних засобів. На дорогах Харківщини працює 150 одиниць снігоприбиральної техніки.

 

Управлінні Південної залізниці повідомляє, що на Мереф'янському напрямку через снігові замети на залізничних коліях виникла затримка руху поїздів на 30 хвилин: "У районі Покотилівки стався обрив проводів, зупинилася електричка".

 

Ранкові рейси в аеропорту «Харків» скасовано, територію навколо аеропорту Дніпра замело снігом.

 

Автодороги місцями засніжені не лише на Дніпропетровщині і Харківщині, але й на Херсонщині, Полтавщині та Запоріжжі.

 

Зважаючи на погодні умови поліція радить водіям за можливості утриматися від поїздок на власному авто та скористатися послугами громадського транспорту.