Порошенко вимагає покарати винних в обстрілі генконсульства Польщі

11:59, 29.03.2017
Порошенко вимагає покарати винних в обстрілі генконсульства Польщі

Генконсульство Польщі у Луцьку не працює після обстрілу.

Президент України Петро Порошенко засудив обстріл Генерального консульства Польщі у Луцьку і вимагає терміново знайти винних.

 

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Facebook  в середу.

 

"Президент рішуче засудив обстріл Генерального консульства Польщі у Луцьку. І доручив правоохоронцям терміново вжити всіх заходів для розслідування цього інциденту і встановлення винних", - йдеться у повідомленні.

 

Обурення обстрілом висловив і міністр МЗС України Павло Клімкін, який назвав інцидент "підлістю тих, хто проти дружби України і Польщі".

 

У свою чергу, Служба безпеки України заявляє, що докладе максимум зусиль, щоб у стислі терміни встановити і затримати винних в обстрілі генконсульства з гранатомета РПГ-26.

 

"СБУ докладе максимум зусиль, щоб у стислі терміни встановити і затримати винних. Провокації проти Республіки Польща, що час від часу трапляються в Україні, вигідні лише одній стороні - Російській Федерації, почерк якої видно здалеку", - йдеться у заяві спецслужби.

 

Голова СБУ Василь Грицак вже поінформував Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні Яна Пєкло про заходи, що вживаються СБУ для розкриття злочину.

 

"Ми переконані, що такі дії агресора не зможуть вплинути на взаємовідносини між дружніми українським та польським народами", - сказав пан Грицак.

 

Нагадаємо, в ніч у середу на четвертому поверсі адміністративного приміщення генонсульства Польщі у Луцьку стався вибух. За попередніми даними причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає.

 

На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт.

 

Консул Польщі у Луцьку Кшиштоф Савіцкі вважає нічний обстріл терористичним актом.

 

У зв’язку з нападом дипломатична установа у Луцьку не працює у середу, 29 березня.