Міносвіти забрало ліцензії вишів на окупованих територіях

14:50, 07.02.2017

Міністерство освіти та науки України анулювало ліцензії 71 вищого навчального закладу, розташованого на окупованій території Криму та частини Донецької і Луганської областей, що не були переміщені в інші регіони України. Про видання відповідного наказу повідомили в Міносвіти.

"1 лютого 2017 року наказами міністерства освіти було затверджено перелік ВНЗ, які позбавлені ліцензій, тобто є нелегітимними та не мають права провадження освітньої діяльності", - прокоментувала прес-служба Міносвіти.

Загалом, рішення стосується коледжів, технікумів та училищ. Державних університетів у переліку лише 5, ще декілька приватних, усі вони з Криму.

"Для тих студентів, які здобували освіту в цих навчальних закладах у Криму після 20 лютого 2014 р., однак хочуть, щоб їхня кваліфікація, результати та період навчання визнавалися в Україні, розроблено відповідний порядок атестації", - повідомляють у Міносвіти.

У той же час студентам з окупованих районів Донецької та Луганської областей, що вступили до навчальних закладів до 2013 року, надається можливість перевестися до ліцензованих вишів України.

З окупованих регіонів за період збройної агресії Росії було переміщено майже 20 навчальних закладів, що успішно функціонують по усій території України, наприклад, у Старобільську Луганської області або у Вінниці, Києві та Хмельницькому ті інших містах.