НАБУ перевірить Валерію Гонтареву через рефінансування Приватбанку

10:58, 01.02.2017
НАБУ перевірить Валерію Гонтареву через рефінансування Приватбанку

Валерія Гонтарева видала рефінансування для Привату (bank.gov.ua)

Солом'янський районний суд Києва 31 січня зобов'язав Національне антикорупційне бюро України почати кримінальне провадження за підозрою в скоєнні главою НБУ Валерією Гонтаревою кримінальних правопорушень, передбачених ст. 364 та ст. 191 Кримінального кодекса. Рішення стосується видачі Приватбанку рефінансування на 15 млрд грн, інформує FinClub.

Суд зобов'язав НАБУ провести відповідне розслідування, повідомив  партнер компанії «Кравець і партнери» Ростислав Кравець.

Адвокат зазначив, що попередньо в НАБУ відмовилися реєструвати заяву про порушення з боку Гонтаревої. Після цього, провести розслідування антикорупціонери будуть змушені за рішенням суду.

Ухвала суду не підлягає апеляційному оскарженню. "Суддя виготовить повний текст, відправить його в НАБУ, НАБУ буде зобов'язана його зареєструвати і почати досудове розслідування", - сказав Кравець.

Гонтареву звинувачують у тому, що Нацбанк видав рефінансування для Приватбанку 20 грудня 2016 року, тобто після введення тичасової адміністрації. Це суперечить положенню "Про застосування НБУ стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи", адже рефінанс можна надавати лише після погашення попередніх протермінованих боргів перед державою.