Віталій Кличко визнав проблеми з очисткою Києва від снігу (відео)

15:03, 09.01.2017
Віталій Кличко визнав проблеми з очисткою Києва від снігу (відео)

Віталій Кличко спілкується з комунальниками.

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що комунальні служби працюють у цілодобовому режимі, щоб у місті не сталося колапсу з початком робочого тижня у вівторок.

 

Міський голова визнав проблеми з очисткою столиці від снігу і провів нараду з керівництвом районів і комунальних служб столиці у понеділок.

 

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

 

Нараді передувала нічна перевірка роботи комунальників, яку мер столиці провів особисто, рухаючись із одного району столиці до іншого. Відповідне відео нічної перевірки було оприлюднено на каналі YouTube  в понеділок.

 

«Я перевірив, як працюють міські служби в прибиранні снігу. Зрозуміло, що такі снігопади – це стихія! І ми бачимо, що коїться в різних регіонах України – є проблеми з прибиранням снігу, заблоковані дороги», - сказав Віталій Кличко.

 

За його словами, комунальники роблять усе можливе, але їхня робота повинна бути більш злагодженою. Оскільки Кличко не попереджав про перевірку, то він визнає, що в роботі комунальників вистачає проблем, які він побачив на власні очі.

 

«Комунальні служби працюють і вдень, і вночі. Проблеми, звичайно, є. Повинно бути більше бригад, які працюють вночі, робота має бути більш злагодженою та ефективною», - додав мер Києва.

 

Кличко також попросив киян з розумінням і повагою ставилися до роботи дорожників і не залишали свої автівки там, де вони заважають прибиранню снігу.

 

На відео Кличко поспілкувався з простими комунальниками, які розчищали дороги від снігу лопатами на Оболоні. «Не спимо всю ніч, Володимировичу, працюємо», - сказали вони меру.

 

Тоді як в гаражах Шевченківського райуправління «Київавтодору» Кличко побачив близько десятка одиниць снігоприбиральної техніки, яку не вивели на дороги.

 

Мер також поспілкувався з диспетчером у Печерському районі, яка повідомила, що майже вся техніка на виїзді.

 

За даними «Київавтодору», станом на 9 січня сніг у столиці прибирають майже 60 бригад із ручного прибирання та понад 270 одиниць снігоприбиральної техніки

 

Тоді як протягом різдвяних вихідних кияни неодноразово скаржилися на нерозчищені дороги і тротуари.

 

«Дуже «правильно» в таку погоду бути в святковій відпустці чи відпочивати у післясвяткові вихідні. Нічого, що на дорогах та тротуарах по всьому місту – каток для кьорлінгу», - обурилася прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

 

Водночас, у понеділок після обіду мер Києва Віталій Кличко провів нараду з главами районів, керівництвом «Київавтодору», «Київпастрансу», «Київтранспарксервісу» та керівниками районних шляхо-експлуатаційних управлінь щодо ефективності прибирання столиці від снігу.

 

Під час наради Кличко акцентував увагу всіх комунальних служб на тому, що обов'язково мають бути прибрані переходи біля зупинок громадського транспорту, тротуари. І що в особливо посиленому режимі повинні відбуватися роботи з прибирання наступної ночі.

 

«У вівторок Київ повинен повернутися до звичного життя. Це - завдання для кожного з вас!», - звернувся до керівників комунальних служб мер столиці.