Надія Савченко пішла від Юлії Тимошенко

12:02, 13.12.2016
Надія Савченко пішла від Юлії Тимошенко

Для Надії Савченко Юлія Тимошенко більше не лідер.

Народний депутат Надія Савченко вийшла зі складу партії «Батьківщина» ще кілька тижнів тому, але ще залишається в однойменній парламентській фракції.

 

Напередодні лідер партії Юлія Тимошенко повідомила, що Савченко створює свій політичний проект і не погоджує із «Батьківщиною» свої дії.

 

Про вихід Савченко із партії повідомив депутат Іван Крулько у вівторок.

 

«Вона вийшла з партії. Це сталося кілька тижнів тому, але ми не стали це розголошувати», – заявив пан Крулько у коментарі агенству «Інтерфакс-Україна». І додав, що Надія Савченко залишається членом фракції «Батьківщина» у парламенті.

 

Депутат припускає, що фракція може розглянути питання про поїздку Савченко до Мінська на зустріч з ватажками ДНР і ЛНР Олександром Захарченком і Ігорем Плотницьким, яка відбулася у присутності представників російських спецслужб.

 

Водночас, комітет Ради з національної безпеки і оборони звернувся до голови СБУ Василя Грицака з низкою запитань щодо візиту депутата Надії Савченко в Мінськ: чи було узгоджено це відрядження, чи надавала СБУ такі повноваження і якщо не надавала – провести перевірку за цим фактом тощо.

 

Раніше пані Савченко повідомила, що їздила до Білорусі з власної ініціативи, не використовувала дипломатичний паспорт (скористалася звичайним, закордонним), тому й не погоджувала цю поїздку.

 

Під час короткого брифінгу у понелілок на морозі депутат також заявила, що говорила за одним столом про полонених «із людьми, з якими ми раніше стріляли одне в одного». При цьому, вона «чортів там не побачила».

 

Нагадаємо, що у Раді пропонують позбавити Савченко доступу до державної таємниці через контакти зі зрадниками України та її ворогами.