Депутат Сергій Лабазюк розбив голову співробітнику СБУ

14:37, 12.12.2016
Депутат Сергій Лабазюк розбив голову співробітнику СБУ

Сергія Лабазюка можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Народний депутат Сергій Лабазюк з групи «Воля народу» завдав тяжких ушкоджень співробітнику СБУ під час обшуків на Хмельниччині у понеділок. Оперативника СБУ  госпіталізовано із черепно-мозковою травмою. Депутату допомагали «тітушки».

 

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

 

«Сьогодні стався ганебний для демократичної країни випадок. Народний обранець дозволив собі нанести тяжкі ушкодження співробітнику СБУ, при виконанні ним службових обов’язків. Унаслідок чого співробітник Служби госпіталізований з черепно-мозковою травмою», - написала пані Гітлянська.

 

Вона не вказала прізвище депутата, але в коментарях до посту речниці СБУ вказується, що йдеться про «юне дарування Лабазюка», яке «пора надовго посадити».

 

За словами ж пані Гітлянської, Нацполіція проведе розслідування «не лише за фактом бійки, а також щодо залучення депутатом для спротиву процесуальним діям правоохоронців декількох десятків так званих «тітушок».

 

«Ми будемо жорстко реагувати на силовий тиск. Ніхто не може, навіть прикриваючись депутатським мандатом, безкарно здійснювати напади на наших співробітників», - наголосила речник СБУ.

 

Серед іншого, Олена Гітлянька розмістила у пості про побиття повідомлення про те, що СБУ спільно з Генпрокуратурою «викрила багатомільйонне розкрадання бюджетних коштів посадовцями Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, організоване через комерційні структури, підконтрольні одному з нардепів».

 

Тим самим, речник СБУ натякає, що напад депутата на спіробітника СБУ стався саме через це.

 

«Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2016 років «автомобільні» чиновники уклали низку договорів з двома комерційними структурами на поточний ремонт доріг. В СБУ з’ясували, що фірми належать одному з народних депутатів. Він також фактично контролював дії посадовців «Автодору», які узгоджували з депутатом об’єкти ремонту та вартість робіт», - повідомляє СБУ.

 

За даними спецслужби, у 2015 році ділки «освоїли» 17,2 млн. грн, а у поточному - вже 75,5 млн. До того ж, до кінця року планувалося перерахувати ще майже 34,4 млн. грн.

 

При цьому, як встановили оперативники СБУ, під час ремонту доріг підрядники порушили технології через використання меншої кількості матеріалів, ніж необхідно.

 

В СБУ додають, що під час передвиборчої компанії депутат для підняття рейтингу, порушуючи бюджетне законодавство, відремонтував за державні гроші автомобільну дорогу місцевого значення на суму 3,5 млн. гривень.

 

«У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 КК, оперативно-слідча група СБУ прибула для проведення обшуків в офісах комерційних структур на Хмельниччині. Власники фірми викликали 40 охоронців для вчинення опору оперативникам СБУ. Обшуки у Службі автомобільних доріг, комерційних структурах та за місцями проживання фігурантів справи тривають», - повідомили в СБУ.

 

Сам депутат Лабазюк назвав повідомлення СБУ фейком, мовляв, мій офіс ніхто не штурмував. Утім, пізніше в СБУ уточнили, що депутат юридично не має відношення до фірми, в офісі якої він побив спіробітника спецслужб. Мовляв, варто спитати в самого Лабазюка, що він робив на тій фірмі. 

 

Депутат Сергій Лабазюк обраний до Ради у виборчому окрузі №188 (Хмельницка обл.), є членом комітету Ради з питань аграрної політики та земельних відносин. 16 січня 2014 року Лабазюк голосував за так звані «диктаторські закони», але після Революції Гідності звернувся до апарату Ради з проханням вважати його голос недійсним.