В Івано-Франківську критикують владу через двірників з лопатами (фото)

19:09, 13.11.2016
В Івано-Франківську критикують владу через двірників з лопатами (фото)

(Фото з соцмереж)

Більше сотні двірників з лопатами та 15 одиниць снігозбиральної техніки намагаються очистити від снігу центральні вулиці Івано-Франківська у неділю. Утім, снігопад не припиняється з вечора суботи.

 

Сил комунальників не вистачає на околиці міста, що викликало обурення мешканців обласного центру.

 

Про це свідчать обурені коментарі жителів Івано-Франківська у соцмережах, а також оприлюднені ними світлини засипаних снігом вулиць міста.

 

«Робота зосереджена, переважно, на центральних вулицях міста. Працювати важко, бо снігом відразу заносить все, що щойно розчистили. Втім, увесь громадський транспорт вийшов на свої маршрути. Серйозних проблем немає. Зламані дерева прибирають фахівці зеленого господарства», - повідомив місцевим ЗМІ директор департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Івано-Франківської міськради Михайло Смушак.

 

 

Пан Смущак закликав франківців та гостей міста без потреби не виїжджати на власних автомобілях. І запевняє, що після припинення снігопаду комунальники розчистять дороги Івано-Франківська за дві-три години.

 

 

Утім жителі Прикарпаття у соцмережах не лише тішаться першим снігом, але й обурюються неспроможністю комунальників прибрати дороги.

 

«Пане Смушак! Чому двірники не чистять двори і тротуари?! Де двірники з лопатами? Лопати закупили, але не роздали двірникам, бо не встигли освятити...», - іронізує користувач Олег Головенський.

 

І констатує, що «зима традиційно підступно підкралася непомітно для мера, влади і комунальників».

 

 

Інший користувач цікавиться чи «скоро буде відео з мером в синьому піджаку, який чистить дороги від снігу?».

 

«Вийшов. Відкопав вірного стального друга і поїхали покататися. Сніг, як завжди випав несподівано для комунальних служб міста! Для водіїв без досвіду скажу - сидіть дома! Не шукайте собі пригод. В таку погоду можуть пересуватися лише професійні водії», - попереджає користувач Мирослав Тимків.

 

«Цікаво , а влада у нас працює? Якщо так, то вони поринули до понеділка в сплячку. А завтра нам будуть розказувати про непереборну силу природи і закликати всіх на толоку по прибиранню снігу. Самі ж будуть радитися до обіду чи прибирати сніг, чи можливо він сам розтопиться тому, що перший», - жартує франківець Віталій Чорненький.

 

 

Тоді як Ірина Лукач «щиро подякувала дорожникам за просунуту і підсипану на підйомах дорогу». Адже для того щоб доїхати на роботу жінці разом з іншими пасажирами довелося штовхати пасажирський автобус.

 

«А тепер уявіть, що буде вранці коли вночі приморозить? От, от... Травмпункти певно вже запасаються бинтами, гіпсом, пластинами і підраховують очікувані прибутки», - пише Вероніка Шиманська.

 

Нагадаємо, що внаслідок негоди рятувальники надають допомогу водіям та проводять аварійні роботи у кількох областях України.

 

На Прикарпатті через негоду вирішили призупинити навчальний процес.

 

У Києві 14 листопада з 6:00 ранку в’їзд великогабаритного транспорту буде закрито.

 

Тоді як на Львівщині тимчасово обмежено рух на дорогах загального користування державного значення, аби уникнути заторів і не заважати снігоприбиральній техніці. А на Тернопільщині без світла залишилося 90% споживачів