ФСБ у Севастополі схопила нових псевдо-диверсантів Міноборони України

09:35, 10.11.2016
ФСБ у Севастополі схопила нових псевдо-диверсантів Міноборони України

ФСБ затримало двох українських "диверсантів" в Криму (novynarnia.com)

Спецслужби Росії в окупованому Криму схопили двох начебто учасників диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України.

Це сталося 9 листопада, стверджують в ФСБ Росії.

 

"Федеральною службою безпеки РФ 9 листопада 2016 року в місті Севастополі затримано членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України, які планували вчинення диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим", - повідомляє сайт ФСБ.

 

При цьому силовики Росії начебто виявили потужну вибухівку, зброю, боєприпаси та засоби спецзв'язку.

 

У Москві планують заарештувати затриманих на 2 місяці. При цьому імена українців не відомі.

 

Це вже друга за півроку спроба Росії, яка окупувала Крим, звинувачувати Україну в підготовках диверсій на українському півострові.

 

Як повідомляла "УМ", вперше Москва звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму в серня 2016.

 

Одним із затриманих псевдо-диверсантів виявився Євген Панов, 1977 року народження, мешканець Запорізької області. Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області і вивезли до Криму.

Крім нього росіяни заарешували ще від 7 до 9 осіб, в тому числі Андрія Захтія та жителя Євпаторії, який працював у будівельній сфері.