Депутат Сергій Мельничук пожартував про трильйон гривень в декларації

13:25, 30.10.2016
Депутат Сергій Мельничук пожартував про трильйон гривень в декларації

(Фото: Сергій Мельничук (Facebook)

Народний депутат і екс-комбат "Айдару" Сергій Мельничук насправді не має задекларованого на сайті НАЗК трильйону гривень готівкою, це був жарт. Про це заявили у депутатській групі "Воля народу", передає видання "Апостроф".
 
"Це був такий невдалий жарт з його боку", - сказала керівник прес-служби і пообіцялв, що пізніше Мельничук пояснить свою декларацію.
 
У той же час за зазначення недостовірних даних у е-декларації передбачено кримінальну відповідальність до двох років позбавлення волі.



Серед депутатів почуттям гумору вирізнився також Володимир Парасюк, який вказав у своїй електронній декларації годинник від Святого Миколая.


Як повідомляла "УМ", міністр фінансів Олександр Данилюк задекларував 155 тисяч доларів готівки, а його дружина - 21 тисячу фунтів стерлінгів готівкою у 2015 році. Голова Нацбанку Валерія Гонтарєва отримала 1,754 млн заробітної плати за минулий рік. 

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко задекларував 77,731 тис. грн. заробітної плати, 14,24 млн. грн. дивідендів та об'єктів нерухомості на загальну суму понад 1,8 мільярди гривень.