Генпрокурор Луценко поїде до Гааги через Януковича і терористів

15:59, 27.10.2016
Генпрокурор Луценко поїде до Гааги через Януковича і терористів

Євген Єнін і Юрій Луценко. (Фото з ФБ-сторінки Євгена Єніна.)

Генпрокурор Юрій Луценко відвідає з робочим візитом Гаагу в листопаді, де узгодить розгляд клопотань про притягнення до відповідальності Міжнародним кримінальним судом колишнього президента Віктора Януковича, його оточення та підконтрольних Кремлю терористів з так званих ДНР та ЛНР.

 

Про це повідомив заступник Генпрокурора Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook  у четвер.

 

«Тригодинні переговори з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду - є спільне розуміння подальшого спільного алгоритму дій України та МКС щодо притягнення до відповідальності януковичів і ко, керівництва Росії та підконтрольних їм терористів», - написав пан Єнін і оприлюднив фото зустрічі керівництва ГПУ із представниками Міжнародного кримінального суду.

 

У коментарях пресі пан Єнін додав, що вже наступного місяця Генпрокурор Луценко здійснить візит до Гааги, де «узгодить перспективи розгляду судом клопотання української сторони щодо притягнення Януковича до відповідальності».

 

«Між нами існує спільне бачення шляхів руху вперед, але ця тема є делікатною і конфіденційною», - лаконічно підбив підсумки зустрічі з прокурорами з Гааги пан Єнін.

 

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко заявив про намір передати до суду «величезну справу Януковича» вже до кінця цього року.