Партія Саакашвілі програє вибори в Грузії за даними екзит-полів

21:53, 08.10.2016
Партія Саакашвілі програє вибори в Грузії за даними екзит-полів

Партія Саакашвілі не контролюватиме більшість у парламенті Грузії. (Фото з архіву.)

У правлячій партії "Грузинська мрія" святкують перемогу на парламентських виборах в Грузії, повідомляє агентство "Інтерфакс".

Партія чинного прем'єра Грузії набрала в результаті голосування 8 жовтня 39,9% голосів, свідчить екзит-пол, проведений на замовлення телекомпанії "Руставі 2" міжнародною дослідницькою компанією GFK.

При цьому колишня партія влади  - "Єдиний національний рух", яка складається з прихильників Михайла Саакашвілі, отримала 32,7% голосів виборців.

Це означає, що партія Саакашвілі не отримала більшості місць в парламенті Грузії, а отже не зможе протистояти чинній владі.

Лідер "Грузинської мрії" прем'єр Георгій Квірікашвілі на зустрічі зі своїми прихильниками в передвиборному штабі уже привітав своїх соратників з перемогою.


"Підсумки виборів ще не підбиті в ЦВК, а лише оприлюднені лише дані екзит-полів, проте, за всіма наявними у нас даними, ми здобуваємо на виборах переконливу перемогу", - заявив Квірікашвілі.

Згідно з іншим екзит-полом, проведеним на замовлення грузинських телекомпаній 1-й канал, "Імеді", "Маестро" і GDS міжнародною дослідницькою компанією TNS, партія влади перемогла з набагато більшим відривом.

За результатами їхнього опитування на виході з виборчих дільниць, "Грузинська мрія" отримує 53,8% голосів, а партія Саакашвілі - 19,5%.

На разі прихильники Саакашвілі без ентузіазму сприйняли дані екзит-полів, розраховуючи на те, що офіційні результати будуть інакшими.

"Ми будемо чекати даних підрахунку голосів ЦВК Грузії. 7% різниці - це дуже умовно. Я впевнений, що цифри зміняться і наша партія займе перше місце", - сказав, виступаючи в штабі, генеральний секретар ЕНД Давид Бакрадзе, коментуючи екзит-пол "Руставі-2".

Як повідомляла "УМ", протягом останнього тижня Михайло Саакашвілі активно коментував своє повернення до Грузії у разі перемоги його партії на парламентських виборах.