У Грузії заарештують Саакашвілі при спробі проміняти Одесу на Тбілісі

12:18, 26.09.2016
У Грузії заарештують Саакашвілі при спробі проміняти Одесу на Тбілісі

Міхеіл Саакашвілі.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі пообіцяв, що колишній президент країни, а нині голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі буде арештований одразу після перетину грузинського кордону. Мовляв, для Саакашвілі безпечніше лишатися «губернатором» в Україні.

 

Про це пан Мгебрішвілі повідомив пресі у понеділок.  

 

«У разі появи в Грузії колишній президент буде затриманий, оскільки він оголошений у розшук за скоєні злочини. Поліція по відношенню до Саакашвілі, якщо він перетне грузинський кордон, буде діяти виключно в рамках діючого законодавства», - сказав Георгій Мгебрішвілі.

 

Зауважимо, що напередодні Міхеіл Саакашвілі повідомив грузинським ЗМІ, що одразу після оголошення в ефірі телекомпанії «Руставі-2» результатів екзит-полу парламентських виборів 8 жовтня він прибуде до Грузії.

 

Пан Саакашвілі також пообіцяв, що за кілька днів до виборів відкриє свій штаб в Туреччині на кордоні з Грузією.

 

Дружина Саакашвілі Сандра Руволс, яка балотується у депутати за мажоритарним округом у Зугдідському районі, майже на всіх зустрічах із виборцями заявляє, що «повернення Міхо до Грузії є неминучим».   

 

Минулої неділі представники партії Саакашвілі «Єдиний національний рух» анонсували на 2 жовтня проведення у центрі Тбілісі грандіозного мітингу своїх прихильників. Один з лідерів партії Нікі Мелія закидає правлячій партії «Грузинська мрія» підготовку до провокацій, оскільки влада саме на 2 жовтня запланувала акцію своїх прихильників.

 

За попередніми оцінками експертів, саме ці дві партії – провладна «Грузинська мрія» і опозиційна «Єдиний національний рух» - гарантовано долають п’ятивідсотковий бар’єр на виборах і проходять до парламенту. Тож саме між цими політичними силами відбувається головна боротьба.