Верховна Рада прийняла на розгляд проект бюджету на наступний рік

15:00, 21.09.2016
Верховна Рада прийняла на розгляд проект бюджету на наступний рік

(Фото: прес-служба Кабінету Міністрів)

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та міністр фінансів Олександр Данилюк представили у парламенті проект державного бюджету на 2017 рік.

У новому проекті бюджету найбільше зростуть витрати в 2017 році у Верховного суду -  майже в 9 разів, це зумовлено тим, що суд буде створюватись наново.

У Державному бюджеті на децентралізацію заклали 14,9 млрд гривень, які можна буде направити на підтримку обласних та районних бюджетів у разі потреби.

 

"У бюджеті на наступний рік зберігається повноцінна децентралізація, з одночасною реальною відповідальністю місцевих органів влади. Хочу підкреслити, що якщо на рівні району або області буде проблема у наступному році, треба буде збалансувати і підтримати, то ми заклали 14,9 млрд гривень ресурсу, який можна буде направити на таку підтримку", - заявивГройсман.

 

Уряд заклав податкові надходження у наступному році на рівні 588,024 млрд грн. 


В армії найбільше зростуть витрати на закупівлю військової техніки у державного концерну "Укроборонпром", яким керує друг Петра Порошенка Олег Гладковський (Свинарчук). 


Культуру не фінансуватимуть за залишковим принципом. Видатки на культуру збільшено на мільярд гривень, до суми входять і витрати на проведення Євробачення-2017 у Києві.