Гройсман скасує закон Савченко через вбивць і гвалтівників

07:46, 20.09.2016
Гройсман скасує закон Савченко через вбивць і гвалтівників

Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступив за скасування чи зміну так званого закону Савченко, яким передбачено зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

 

Про це пан Гройсман сказав в ефірі телеканалу ICTV.

 

«Поданий однією фракцією закон імені одного народного депутата дав змогу десяткам тисяч злочинців вийти сьогодні на свободу, і ви подивіться – зґвалтування, вбивства, грабежі – переважно ці люди звільнені за так званим законом Савченко. Тому ми повинні активізувати боротьбу з бандитизмом», - обурився прем’єр Гройсман.

 

За його словами, уряд найближчим часом ініціює скасування закону Савченко, або його зміну. Також Кабінет міністрів має намір ініціювати виділення 330 млн. гривень на підвищення зарплат співробітникам карного розшуку.

 

Нагадаємо, що перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян нещодавно заявив, що 34 тисячі ув'язнених підлягають звільненню у 2016 році, відповідно до закону «Про вдосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання», більше відомого як закон Савченко.

 

Завдяки закону Савченко на волю вийшла низка скандальних особистостей. Крім колишніх високопоставлених посадових осіб Ігоря Зварича і Віктора Лозинського, достроково було звільнено 5 тисяч 961 особу, що відбували покарання за тяжкі злочини.