Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Арсена Авакова - Луценко

09:00, 14.09.2016
Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Арсена Авакова - Луценко

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявив генпрокурор Юрій Луценко у ефірі телеканалу "24".

 

За словами Луценка, справу порушили після звернення голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.
 
 
"Я в день отримую листи від декількох десятків людей, в тому числі і від пана Шабуніна, за листом якого точно так само порушив кримінальну справу... на міністра внутрішніх справ Авакова, тому що всі однакові. Всі звернення в ГПУ мають однаковий процесуальний статус", – заявив Луценко.
 
 
У свою чергу Віталій Шабунін спростував заяву Луценка. Генпрокуратура не може порушити справу проти міністрів МВС, це компетенція Спеціальної антикорупційної прокуратури.
 
"Корупційні злочини міністра МВС чи будь-якого іншого міністра - не підслідність ГПУ. Ця заява Юрія Луценка - підготовка до проштовхування у ВРУ законопроекту №5097, який змінить прикре для Президента обмеження для Генпрокурора одноосібно визначати підслідність у кримінальних справах НАБУ-ГПУ. Наразі спір про підслідність у кримінальному провадженні, яке може належати до підслідності НАБУ, вирішує генпрокурор і його заступник. №5097 забере можливість у Назаа Холодницького визначати підслідність у таких справах і дозволить це робити генпрокурору одноосібно. Це, між іншим, стосується не тільки НАБУ, але й МВС з СБУ. У разі голосування №5097, Луценко буде самостійно визначати, що кому розслідувати у всіх найжирніших корупційних справах", - написав Шабунін на Facebook.