Гройсмана спитали: Хто керує урядом – ви чи миші? (відео)

12:39, 09.09.2016
Гройсмана спитали: Хто керує урядом – ви чи миші? (відео)

Прем'эр Гройсман "наїхав" на віце-прм'єра Зубка.

Народний депутат Олег Мусій поскаржився прем'єр-міністру Володимиру Гройсману на бюрократію в Кабміні під час засідання Верховної Ради України. Після цього, Гройсман обурився відмовою віце-прем'єра Геннадія Зубка звітувати перед депутатами і використав жорстку лексику.

 

Це сталося у Верховній Раді під час традиційної години запитань до уряду в п’ятницю.

 

Депутат Мусій нагадав прем’єру Гройсману про деякі його розпорядження, які досі не виконані урядовцями. Зокрема, йшлося про гасіння терикону на Львівщині, доручення щодо якого давав підлеглим прем’єр.

 

«Я був там нещодавно він досі горить. Два віце-прем'єри, три міністри, два місяці «відфутболюють» цю ситуацію і пишуть мені відписки, що все погашено», - обурювався Мусій.

 

Крім того, він нагадав, що досі не виконано обіцянку уряду надати статус національного історико-культурного заповіднику в Нагуєвичах.

 

«Незрозуміло, хто керує урядом - ви чи миші?», - запитав прем'єра депутат Мусій.

 

У відповідь на це питання пан Гройсман віджартувався, мовляв, «у владі є не тільки миші, але й представники набагато екзотичніших тварин».

 

При цьому, прем’єр-міністр закликав депутатів не чекати тижнями, поки уряд звітуватиме у парламенті, а вирішувати питання оперативно – в телефонному режимі.

 

Після цього Володимир Гройсман попросив віце-прем'єра Геннадія Зубка дати відповідь депутату щодо пожежі на териконі, яку досі не загасили.

 

Віце-прем'єр відмовився включати мікрофон, а звертаючись до самого Гройсмана сказав, що розібратися з ситуацією на Львівщині доручив Державній службі з надзхвичаних ситуацій.

 

«Я тут до чого?», - сказав Зубко російською.

 

На що прем'єр, теж виключивши мікрофон і перейшов на російську, відповів: «А далі що? Ти ще раз так скажеш, я тебе вижену звідси! Ти зрозумів?».

 

Після чого, увімкнувши мікрофон Гройсман сказав депутатам: «Ми розберемося».