Підозрювані у справі про вибух під Радою арештовані ще на 2 місяці

20:37, 30.08.2016
Ігорю Гуменюку та Сергію Крайняку, які є фігурантам справи про вибух біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року, продовжили арешт на 2 місяці, а обвинувальний акт проти них суд відправив на доопрацювання. Про це повідомляє телеканал "112 Україна".
 
Засідання суду частково було відкритим, але через сутички між прихильниками підозрюваних та правоохоронцями на початку засідання, його проводили й закритому режимі.
 
Сутичка сталася через відмову у відводі судді Щебуняєвої Л.Л., яку адвокати підозрюваних звинуватили в тому, що під час окупації Харцизька Донецької області вона продовжувала працювати та виносити неправомірні рішення до 12 серпня 2014 року.
 
Нагадаємо, 31 серпня 2015 року біля стін Верховної Ради відбулися заворушення під час акції протесту проти ухвалення в першому читанні реформи щодо децентралізації. Внаслідок вибуху гранати тоді загинуло четверо бійців Нацгвардії, більше ста людей були поранені.
 
Нагадаємо, 31 серпня 2015 року, після ухвалення народними депутатами змін до Конституції агресивний натовп атакував кордони нацгвардійців, який охороняв парламент. У військових жбурляли бруківку, димові шашки та бойову гранату. Від вибуху четверо бійців загинули.  За даними Міністерства внутрішніх справ України, постраждали понад 140 правоохоронців і цивільних, у тому числі пжурналісти.
 
Глава МВС Арсен Аваков тоді звинуватив у зіткненнях біля будівлі парламенту ВО "Свобода" та його лідера Олега Тягнибока.
 
Підозри у кримінальному провадженні щодо подій 31 серпня біля Верховної Ради оголосили членам ВО «Свобода» Юрію Сиротюку, Едуарду Леонову, Ігорю Швайці та іншим. За підозрою у застосуванні тоді гранати затримали колишнього бійця батальйону спецпризначення “Січ” МВС України Ігоря Гуменюка.
 
Тоді ж був затриманий боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк, якого звинуватили у тому, що саме він кинув гранату. Підозрюваний свою провину не визнає.