Росія розгляне запит України на допит Януковича - ЗМІ

07:21, 18.08.2016
Росія розгляне запит України на допит Януковича - ЗМІ

Міністерство юстиції Росії розглядає запит України про допит в якості свідка через відеозв’язок екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомила російська агенція «РИА Новости» з посиланням на прес-службу російського відомства.

 

 
У російському Мін’юсті зазначили, що Святошинський районний суд Києва у своєму запиті посилається на Європейську конвенцію про взаємну правову допомогу у кримінальних справах 1959 року і на Конвенцію про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року.
 
 
 
17 серпня захисники Януковича повідомили, екс-президент України вимагає від ГПУ провести очну ставкуз Петром Порошенком.
 
 
 
Крім того, Янукович заявляв про намір провести очну ставку з екс-прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, головою ВРУ Андрієм Парубієм, Києва Віталієм Кличком, секретарем РНБО Олександром Турчиновим.
 
 
Раніше ГПУ виклакала на допит Порошенка, Яценюка, Турчинова, Кличка, Парубія упродовж серпня як свідків у рамках розслідування щодо злочинів на Майдані.
 
 
У ГПУ неодноразово повідомляли, що до Росії спрямовані запити щодо перебування Януковича на цій території і можливості проведення з ним слідчих дій. Але без участі Росії і це зробити неможливо за законом. Москва до цього часу не підтвердила, що Янукович перебуває на території Росії.
 
 
Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.