Ангела Меркель і Франсуа Олланд пообіцяли врегулювати ситуацію в Криму

20:31, 16.08.2016
Ангела Меркель і Франсуа Олланд пообіцяли врегулювати ситуацію в Криму

Президент України Петро Порошенко обговорив у телефонній розмові з президентом Франції Франсуа Олландом та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель звинувачення Кремля щодо "диверсій" у Криму. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

Порошенко підреслив, що звинувачення України з боку Кремля у начебто здійсненні "диверсій" на півострові покликані дискредитувати Україну в очах міжнародних партнерів.

 

"Особливе занепокоєння викликає той факт, що російська сторона використала зазначену провокацію як привід для торпедування роботи у рамках "нормандського формату" та процесу імплементації Мінських домовленостей", - заявив президент.

 

Ангела Меркель та Франсуа Олланд пообіцяли сприяти деескалації ситуації та висловили готовність разом працювати над її вирішенням.

 

У підсумку співрозмовники домовилися про спільні зусилля для врегулювання ситуації на Донбасі та у тимчасово окупованому Криму виключно політико-дипломатичними засобами і наголосили на необхідності продовження послідовної взаємодії у "нормандському форматі".

 

Як повідомляла "УМ", голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що в уряду Німеччини немає незалежної інформації про нібито підготовку Україною «терактів» у Криму, а лише дані, представлені ФСБ.