НАТО та Євросоюз заявили, що в Росії немає доказів проти України

19:32, 11.08.2016
У Північноатлантичному альянсі (НАТО) та в Євросоюзі заявили, що Росія не надала вагомих доказів своїх звинувачень на адресу Києва у тероризмі на території анексованого Криму. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерело в штаб-квартирі НАТО. 
 
Чиновник в штаб-квартирі НАТО, який не захотів назвати своє ім"я, заявив, що в альянсі стежать за посиленням напруги між Росією і Україною. "Ми задоволені рішучим засудженням Україною тероризму у всіх його проявах і формах. Ми беремо до уваги той факт, що Україна повністю відкинула звинувачення Росії і дала чітко зрозуміти, що Київ відданий справі відновлення своєї територіальної цілісності виключно політичними і дипломатичними засобами. Ми також відзначаємо, що Росія не надала жодних вагомих доказів своїх звинувачень проти України", - сказав представник НАТО.
 
В ЄС заявили, що не знайшли доказів слів Росії про підготовку України терактів в анексованому Криму. "Нам не відомо про будь-які докази на підтвердження заяв Росії про події в Армянську", - сказав керівник відділу преси та інформації представництва Євросоюзу в Україні Юргис Вільчінскас.
 
Також в Євромоюзі та НАТО вчергове підтвердили, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, і закликали Росію скасувати свою незаконну і нелегітимну анексію Криму.
 
Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що спецслужби запобігли ряд терористичних актів в окупованому Росією Криму, які нібито підготовило Головне управління розвідки Міноборони України.
 
Київ на найвищому рівні назвав подібні заяви провокацією, фантазіями і приводом для погроз. "Саме Росія вже давно щедро фінансує і активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики", - заявив Президент України Петро Порошенко.
 
Президент РФ Володимир Путін звинуватив українську владу до переходу до терору замість вирішення конфліктних питань за столом переговорів.
 
У Державному департаменті США заявили, що заяви Росії про нібито підготовку терактів в Криму не повинні відволікати від реальної проблеми, яку створила Росія в Україні.