Ретроавтомобілі Януковича арештовано судом

11:46, 25.07.2016
Ретроавтомобілі Януковича арештовано судом

Музей ретроавтомобілів у "Межигір'ї".

Печерський райсуд Києва за клопотанням Генпрокуратури ще 7 липня 2016 року наклав арешт на ретроавтомобілі екс-президента Віктора Януковича, які залишилися у «Межигір'ї» після його втечі.

 

Відповідна ухвала суду опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень у понеділок.

 

У клопотанні слідчого Генпрокуратури зазначено, що «Київуніверсалсервіс» було створено для задоволення побутових потреб Віктора Януковича під час його проживання у «Межигір’ї». У власності фірми «Київуніверсалсервіс» перебуває значна кількість транспортних засобів із «Музею ретроавтомобілів».

 

Нагадаємо, що цей музей було створено у «Межигір’ї» вже після втечі Януковича.

 

Керівником «Київуніверсалсервісу», згідно з даними держреєстру, був Олександр Файніцький, який у  2012 році особисто від Януковича отримав звання заслуженого працівника транспорту України. Також Файніцький був помічником скандально відомого депутата від Партії регіонів 5 скликання Петра Мельника.

 

У судовій ухвалі зазначається, що «метою арешту майна є забезпечення кримінального провадження, забезпечення конфіскації майна».

 

Йдеться про 27 автомобілів, які наразі перебувають у «Музеї ретроавтомобілів». Згідно переліку арештованого майна, третина з цих вартісних авто належить до марки «ГАЗ», 1950-1960-х років випуску. В колекції Януковича зустрічаються і раритетний чорний DKW КАБРІО 750, 1938 року випуску, а також зелений WILLIS MB1|4 2200, 1943 року випуску.