Гройсман наказав фотографувати вирубку лісів з повітря

09:58, 25.07.2016
Гройсман наказав фотографувати вирубку лісів з повітря

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розпорядився проводити аерофотозйомку лісів для моніторингу їхньої вирубки. На його думку, це дозволить у стислі терміни побачити повну картину розграбування українських Карпат.

 

Про це Прем’єр Гройсман написав у своєму Twitter.

 

«Я дав доручення робити аерофотозйомку українських лісів. Ми скоро побачимо повну картину того, хто саме і скільки вирубає лісів», - повідомляє керівник уряду.

 

Раніше громадські активісти створили інтерактивну мапу, на якій позначено місця найактивнішої вирубки лісів у Карпатах.

 

Нагадаємо, що рік тому - в липні 2015 року набув чинності закон, яким запроваджується 10-річний мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді. Однак це не зупинило масове вирубування лісів.

 

Нещодавно Генпрокурор Юрій Луценко змінив керівництво обласної прокуратури Івано-Франківщини. Серед проблем регіону Луценко називав погіршення криміногенної ситуації в області та незаконну вирубку лісу.

 

Водночас, прокуратура Львівської області оголосила підозру 5 посадовим особам лісгоспів у причетності до незаконних вирубок лісу. За словами Генпрокурора Луценка, у цій справі йдеться про екоцид Карпат, а до відповідальності «нарешті притягуються ті, хто під виглядом дров продає в ЄС український ліс-кругляк». Формальні збитки в справі - 6,5 млн. грн.