Смерть художника Віктора Крижанівського: самогубство чи жорстоке вбивство

23:19, 23.07.2016
Смерть художника Віктора Крижанівського: самогубство чи жорстоке вбивство

У Києві в результаті ножового поранення на 66-му році пішов з життя український художник, член Національної спілки художників України, Віктор Крижанівський (Сонцеслав).

 

Слідчим відділом Дніпровського управління Нацполіціі в Києві дане повідомлення внесене до ЕРДР з попередньою кваліфікацією за частиною 1 статті 115 КК (умисне вбивство). 

 

З ножем у животі художника у власній майстерні знайшла дружина. Викликала поліцію і швидку.

 

Лікарі констатували його смерть, що була спричинена в результаті ножового поранення.

 

Експерт з антикорупційних питань, керівник Громадської ініціативи «Право» Антон Черниш повідомив про незрозумілі обставини смерті Віктора Крижанівського і висловив підозру щодо професійності поліції Києва.

 

«Я в шоці Друзі... Можливо і не було б шоку у мене, якби я не знав обставини останній років боротьби Віктора за право працювати у власній майстерні і намагання усіляких пройдисвітів його звідти висилити...

 

Лишень декілька тижнів тому мої друзі юристи допомогли подружжю Крижанівських виграти чергову справу в суді... Сумно...

 

Але як можна попередньо кваліфікувати справу, як самогубство, коли у людини ніж в животі (хоча насправді він був у сонячному сплетінні)...

 

І ключів Віктора від вхідних дверей ніде не знайшли... І що то за проХвесіонали працювали, якщо слідчо-оперативна група не вилучила навіть ковдри для експертиз, на якій знайшли вбитого та безлічі інших речових доказів...

 

В результаті, якби друзі не підняли хай у прокуратурі та СБУ то менти до осені вже мабуть і зам'яли справу, як самогубство...

 

А поки що повідомляю, що завтра 24.07.2016 року біля будинку Художника на Львівській площі о 10:30 відбудеться прощання з видатним сином свого народу, Художником з великої літери, Віктором (Солнцеславом) Крижанівським...»,  – написав пан Черниш у Facebook, відреагувавши на помилку Укрінформу, який потрактував статтю 115 КК як самогубство.

 

Нагадаємо, що в «7.25 21 липня в чергову частину Дніпровського управління по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир на вулиці Малишка знаходиться людина з ножовим пораненням живота», – розповів співрозмовник Укрінформу, який повідомив про самогубство Віктора Крижанівського.
 
 
На місце події виїхав наряд патрульної поліції і слідчо-оперативна група Дніпровського району. По прибуттю дружина Крижанівського повідомила працівникам правоохоронних органів, що її чоловік пішов до майстерні, де згодом вона виявила його з ножовим пораненням живота.