Павла Шеремета підірвали: «Був дуже гучний вибух» (відео)

10:14, 20.07.2016
Павла Шеремета підірвали: «Був дуже гучний вибух» (відео)

Місце вибуху - вулиця Богдана Хмельницького - досі перекрита. (Ольга Жук.)

Журналіст Павло Шеремет був убитий вибуховим пристроєм. Про це стверджує Генпрокурор Юрій Луценко.

 

«З місця події доповіли, що смерть Павла Шеремета - наслідок спрацювання вибухового пристрою. Це убивство. Співчуваю Альоні і всім друзям покійного. Зроблю все, що можу, щоб разом з колегами розкрити злочин», - написав Луценко в Facebook.

 

Свідки загибелі Павла Шеремета розповідають, що чули дуже гучний вибух в центрі Києва на розі вулиці  Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану МкДональдс.

 

Зокрема, Кирило, який перебував у сусідньому будинку в гостях, розповів «УМ», що від вибуху будівлю сильно струсило, а у припаркованих авто одночасно спрацювали сигналізації.

 

Кирило вибіг із будинку і побачив, що спочатку з салону автомобіля «Субару» валив чорний дим, а потім іномарку охопило вогнем.

 

«Разом з іншими перехожими ми намагалися витягнути водія із салону, - розповідає хлопець «УМ» . –  Потім e салоні спалахнула пожежа. Але жодне авто не зупинилося, жоден з водіїв нам не допоміг!».

"Швидка" не встигла вивезти Павла Шеремета, як машина зайнялася і вигоріла вщент. Кирило каже, що якби пожежники приїхали швидше, докази в машині вдалося б зберегти.

Так само на його думку, були шанси врятувати Павла, який спочатку був без свідомості, але дихав. Проте, коли приїхали лікарі "швидкої", тіло уже почало синіти.

 

Водночас, сусідка загиблого журналіста, плачучи, сказала "УМ", що знала його, як добру людину і навіть співпрацювала із Павлом. 

 

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила на місці події, що розслідування смерті  Шеремета є для неї особистою справою.

 

«Ви прекрасно розумієте, що для мене «Українська правда». Павло Шеремет був для мене хорошим знайомим. Він – перша людина, кому я дала інтерв’ю. він був дуже хорошим журналістом, тому для мене це буде справою честі», - заявила Деканоїдзе.

 

Пані Деканоїдзе додала, що наразі поліція не має жодних версій, але намагається з’ясувати, що сталося. Нагадаємо, Павло Шеремет загинув у середу вранці, коли їхав на ранковий ефір на радіо «Вєсті», де працював паралельно з "УП". 

Це вже друга гучна смерть, пов'язана з виданням Українська правда. Раніше, у вересні 2000 року, зник засновник «УП» Георгій Гонгадзе.

Під час розслідування з’ясували, що його вбила група «перевертнів» з МВС на чолі з генералом Олексієм Пукачем.  Справа Гонгадзе стала найгучнішим політичним скандалом за часів президента Леоніда Кучми.