Уболівальники розпустили збірну Росії з футболу

08:57, 18.07.2016
Петиція про розпуск національної збірної Російської Федерації з футболу з'явилася після провалу збірної з футболу Росії на Євро-2016 у Франції. Звернення про розпуск команди, розміщений на сайті change.org, підписало понад 900 тисяч осіб.
 
Приводом для розпуску збірної став провальний виступ команди на Євро-2016: футболісти зайняли в своїй групі останнє місце і не змогли вийти в плей-офф. Також гнів уболівальників "підігрів" відеозапис вечірки в нічному клубі Монте-Карло, в якій брали участь футболісти Олександр Кокорін і Павло Мамаєв. Після провалу на полі, футболісти замовили шампанського на 250 тисяч євро. Свідками гульні, яку влаштували футболісти збірної РФ, стали росіяни, французи, італійці та персонал клубу.
 
У неділю, 16 липня, автор петиції розповів, що отримав відповідь від адміністрації президента РФ про те, що звернення направлено в Міністерство спорту Росії. Згодом міністр спорту Віталій Мутко прокоменутвав події: "збірної немає, вона розпущена". Розформувати збірну Росії з футболу вже вимагають і в Держдумі.
 
У той же час, у Росії набирає популярності акція "Виклик Збірній", мета якої - провести матч з національною збірною Росії, щоб перевірити її майстерність. Понад 500 кандидатів записалися в команду любителів. Першими кинули виклик футболістам два московських менеджерів Едуарда Ахмедова і Микити Якушова, яких обурила гра російської збірної на Євро-2016.