На Харківщині назвали свердловину «Переможець» на честь збірної України з футболу

13:17, 03.07.2021
На Харківщині назвали свердловину «Переможець» на честь збірної України з футболу

Свердловини отримують "спортивні" назви. (Фото Нафтогаз)

Компанія «Нафтогаз Україна» присвоїла свердловині №52, яка з квітня 2021 року діє в Харківській області, назву «Переможець» на честь виходу збірної України з футболу в 1/4 Євро-2020.

 

Як повідомляє Україна молода, про це поінформував директор з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України» Максим Білявський.

 

Відзначається, що напередодні 1/8 фіналу Євро-2020, який відбувся 29 червня, у компанії пообіцяли, що якщо збірна України з футболу обіграє збірну Швеції, то ім’ям тренера буде названо одну з діючих свердловин.

 

Однак через протиріччя діючому законодавству від цієї ініціативи «Нафтогаз» відмовився та назвав свердловину №52, на добу з якої стабільно видобувається 140 тис. куб. м газу, «Переможцем».

 

«Ми національна компанія і маємо посильно підтримувати національні ідеї. Тому пообіцяли, що назвемо ім’ям тренера діючу свердловину. Це було щире рішення, але емоційне та без глибокої юридичної експертизи», - пояснив Білявський.

 

У компанії додали, що відтепер вони будуть системно слідкувати за дебітом «Переможця» на Харківщині та вболіватимуть за грою нашої збірної у суботу, 3 липня.

 

Нагадаємо, поєдинок між збірними України та Англії розпочнеться о 22.00.

 

Як повідомляла «УМ», збірні Іспанії і Італії перемогли у матчах чвертьфіналу Євро-2020 і у півфіналі зустрінуться одна з одною.