Генпрокуратура завершила розслідування теракту під Радою

15:39, 07.07.2016
Генпрокуратура завершила розслідування теракту під Радою

Головне слідче управління Генпрокуратури завершило розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, які у серпні 2015 року скоїли за попередньою змовою теракт біля будівлі Верховної Ради, що призвів до загибелі людей. Обом підозрюваним у кримінальному провадженні обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Про це повідомляє у четвер прес-служба Генпрокуратури.

 

Обох фігурантів звинувачують за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) КК України.

 

Наразі розпочато ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження, по завершенню якого обвинувальний акт буде направлено до суду.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі із конфіскацією майна або без такої.

 

Нагадаємо, 31 серпня під Верховною Радою після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації почалися сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів.

 

Агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати будівлю парламенту, кидати бруківку, димові шашки. Також в бік правоохоронців було кинуто бойову гранату.

В результаті загинули троє бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.