Кличко просив депутатів не голосувати за арешт Онищенка

13:28, 06.07.2016
Мер Києва Віталій Кличко просив своїх депутатів не голосувати за згоду на арешт народного депутата Олександра Онищенка. Про це написав народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко  на своїй сторінці в Facebook.
 
«Трохи інсайда з приводу вчорашнього голосування за Онищенко. Віталій Кличко збирав своїх депутатів і просив ... не голосувати за згоду на арешт Онищенко. Слава Богу, ті не піддалися на умовляння. Свого часу Онищенко заплатив астрономічну суму за олімпійську медаль Володимира Кличка на благодійному аукціоні - і тепер прийшов час повертати борг », - розповів Лещенко.
 
Він зазначив, що справа Онищенко - ще одна історія про те, як корупція пронизує українську політику наскрізь.
 
Нагадаємо, Верховна Рада у вівторок дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка, якого підозрюють в організації схеми з розкрадання державного газу у великих масштабах. Сам Онищенко на той момент вже перебував у  Австрії.
 
Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийшов до Верховної Ради з доповіддю про необхідність зняття депутатської недоторканності з нардепа Олександра Онищенка (група «Воля народу») в годиннику швейцарської марки «ULYSSE NARDIN» в корпусі з білого золота  вартістю 30 тис. долл. США.