НАБУ підготувало подання про зняття недоторканності з депутата Олександра Онищенка

13:33, 15.06.2016
НАБУ підготувало подання про зняття недоторканності з депутата Олександра Онищенка

(Олександр Онищенко.)

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просять Генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка. У ці хвилини у приміщеннях, які Онищенко називає своїми депутатськими приймальнями, тривають обшуки.

 

За даними ЗМІ, дане подання щодо Онищенка вже підписане антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким і лежить на столі у Генпрокурора Луценка. Водночас, сам Юрій Луценко наразі перебуває у закордонному відрядженні у Брюсселі і має повернутися лише в середу ввечері. Якщо Генпрокурор підпише подання до Верховної Ради, питання зняття недоторканності і арешту Онищенка мають вирішити простим голосуванням народні депутати.

 

На думку депутата від БПП Мустафи Найема, «справа Онищенко – своєрідний тест для Луценка».

 

«Олександр Онищенко - член групи «Воля народу» Олеся Довгого. Особисто голосував за призначення Юрія Виталійовича Генеральним прокурором України. Якщо це було зроблено безкорисно, Генпрокурору нічого не завадить підписати подання про зняття з  «газового короля» депутатської недоторканності», - написав депутат Найем на своїй сторінці у Facebook.

 

Водночас, у середу НАБУ проводить обшуки у приміщеннях фірм, які фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ «Украгазвидобування». Обшуки відбуваються за адресами фірм, які фігурують у розслідуванні, повідомили у прес-службі НАБУ.

 

Депутат Олександр Онищенко, який проходить у цій справі, заявив пресі, що обшуки відбуваються у його офіційній приймальні, до якої він терміново прибув.

 

Утім, детективи НАБУ мають офіційну відповідь від апарату Верховної Ради, в якій вказано, що приймальня депутата Оніщенка за вказаною адресою не зареєстрована. Крім того, детективи мають ухвалу суду на проведення обшуків, а отже, слідчі не мають підстав зупиняти слідчі дії, повідомляють у прес-службі НАБУ.