Пивзавод на Подолі просять перетворити на Музей пива України

11:03, 14.06.2016

У Києві збирають підписи на створення Музею пива України - кияни просять перетворити на музей стару броварну на Подолі, що на вулиці Кирилівська, 35 .

Наданий момент, на фасаді головного корпусу пивоварного заводу Ріхерта вивішене оголошення про його продаж, а сама будівля у занедбаному стані. В петиції на сайті Київської міської ради закликають відремонтувати броварню, зберігаючи її автентичний вигляд, перетворивши її на культурний арт-простір.

"Реставрована броварня може бути цінним об`єктом для розвитку туризму  та хорошим місцем для відпочинку киян та гостей столиці", - вважають ініціатори звернення до мера Києва.

Також, у петиції зазначено, що броварня заводу Ріхерта – найдавніша виробнича споруда пивоварного заводу України, вона є архітектурною пам`яткою та яскравим взірецем промислового будівництва другої половини XIX століття. "Будівля має значну архітектурну цінність як унікальний, добре збережений комплекс споруд, пов'язаний з розвитком вітчизняного пивоварного виробництва", - сказано там. 

До того ж, цей пивзавод на Подолі був головним рекламодавцем пивної продукції Києва на Всеросійській сільськогосподарській виставці 1897 року - там його відзначили малою срібною медаллю. Як стверджують, це велика «пивна» пам'ятка України. Адже уже в 1914 році на броварні працювали близько 100 робітників, які щорічно виготовляли 300 тис. відер пива трьох сортів: баварського, мюнхенського і чеського.