Надія Савченко виступає за прямий діалог з ватажками бойовиків

14:28, 07.06.2016

Народний депутат Надія Савченко заявила у вівторок, під час ефіру на Радіо Ера, що Києву варто налагодити прямий діалог із представниками так званих «ДНР» і «ЛНР».

 

Зокрема, таку позицію Надія Савченко озвучила, говорячи про перші кроки, які треба зробити, щоб повернути контроль над Донбасом.

 

«Перше, продовжити санкції проти Росії, бо вона ще не зрозуміла, що їй потрібно піти. Друге, вийти на прямий зв'язок, без Мінських домовленостей, із «ДНР» і «ЛНР». Вийти на внутрішній зв'язок без третьої і четвертої сторони», - сказала депутат Савченко. При цьому, звільнена з російського полону льотчиця виступає проти повернення Донбасу силою.

 

На питання, чи допускає вона можливість прямих переговорів між Президентом України Петром Порошенком  і очільником бойовиків Олександром Захарченком, Надія Савченко відповіла: «Ні. Пан Захарченко у нас не президент, президент у нас один. Захарченко і Плотницький можуть позиціонуватися, якщо так можна сказати, як «народні депутати від ДНР і ЛНР». Я готова з ними так говорити».