Війська рф сплюндрували заповідник «Кам’яні Могили»

09:42, 20.08.2024
Війська рф сплюндрували заповідник «Кам’яні Могили»

Поблизу заповідника «Кам’яні Могили» спостерігається посилене накопичення російських військ. (7chudes.in.ua)

На території заповідника “Кам’яні Могили” у Маріупольському районі розташувалися російські війська – тож урочище фактично знищено.

 

Як інформує УМ, про це 20 серпня повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Телеграмі.

 

"Російські військові розмістили свої табори на території заповідника “Кам’яні Могили” біля с. Назарівка Нікольської частини Маріупольського району. Неподалік Розівки", - написав Андрющенко.

 

За його словами, за останній місяць поблизу заповідника спостерігається посилене накопичення російських військ.

 

"З урахуванням поведінки та характеру базування (зокрема, стрічкового полігону та використання техніки всіх видів) можна стверджувати, що заповідник “Кам’яні Могили” знищено", - констатував радник міського голови.

 

 

Він нагадав, що це вже другий заповідник, знищений росіянами на території Маріупольського району. "Першим росіяни знищили заказник “Меотида” (від. Маріуполя до хутора Бабах-Тарама). Бомбами та розміщенням військових. Унікальне місце гніздування птахів в Червоній Книзі втрачено. Одним з останніх знищено росіянами заради забави в с. Білосарайська Коса (так званий “Чаячий острів”)", - зазначив Андрющенко.

 

Кам'яні Могили – відділення Українського державного степового природного заповідника. Комплексний заповідник розташований біля села Назарівка в Микільському районі Донецької області та Розівському районі Запорізької області вздовж правого берега річки Каратиш, лівої притоки річки Берди. Заснований 5 квітня 1927 року. Його площа становить близько 400 га.

 

 

Як повідомляла УМ, «Асканії-Нової» більше немає: заповідник на Херсонщині знищений окупантами.