Ткаченко симпатизує ідеї перейменування росії на Московію

07:09, 13.03.2023
Ткаченко симпатизує ідеї перейменування росії на Московію

Українці мають відновити історичну справедливість щодо Московії на всіх рівнях - державному, дипломатичному, офіційно-діловому. (Фото з відкритих джерел)

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко симпатизує ідеї перейменування росії на Московію, але вважає, що у цьому питанні своє слово мають сказати експерти після належного опрацювання.

 

Як інформує Україна молода, про це Олександр Ткаченко сказав в ефірі телемарафону.

 

«Будемо говорити з експертами, розглядати це питання. Очевидно, що воно має історичне підґрунтя, тому що історія з "московією" з'явилася за часів Петра I, який вирішив переписати, у тому числі завдяки деяким українським діячам, історію московії, і власне, тоді виникла назва "росія". Таким чином, вони з тих часів намагалися забрати історію Русі-України, Києва і прибрати її для санкт-петербурга, москви, тундри і всіх інших місць", - сказав міністр культури.

 

Пан Ткаченко наголосив, що в цьому питанні потрібні консультації з експертами.

 

«Мені ця ідея, так би мовити, симпатична, але своє слово мають сказати експерти», - підкреслив урядовець.

 

Як повідомляла «УМ», петиція до президента, яка пропонує офіційно використовувати назву "московія" замість "росії", набрала понад 25 тисяч необхідних підписів.

 

Відтак, глава держави звернувся до прем'єр-міністра з проханням щодо комплексного опрацювання цього питання, зокрема із залученням наукових установ.