У Києві презентували документальну трилогію «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі»

11:33, 13.02.2023
У Києві презентували документальну трилогію «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі»

У стрічках циклу використано ексклюзивні кадри роботи спецпризначенців. (Скріншот відео)

У столиці в понеділок, 13 лютого, презентували цикл з трьох документальних фільмів “Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі”, присвячених бойовим операціям за участю військовослужбовців Головного управління розвідки Міноборони в 2022 році.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Організаторами виступили Медіацентр Україна — Укрінформ.

 

Серед учасників Артем Шевченко – автор циклу, журналіст, військовослужбовець ЗСУ;  Андрій Юсов – представник Головного управління розвідки Міноборони України;  Тарас Шевченко – заступник міністра культури та інформаційної політики України;  позивний “Мольфар” – начальник зв’язку штабу оборони Маріуполя, офіцер ОЗСП “Азов” НГУ.

 

Також серед учасників і Євген Соловйов –  заступник командира вертолітної ескадрильї, учасник повітряних операцій на Азовсталі (Маріуполь) та о.Зміїний, Герой України.

 

При цьому в стрічках циклу використано ексклюзивні кадри роботи спецпризначенців.

 

Цикл складається з трьох фільмів:

 

1. Фільм “Авіапрорив на Азовсталь. Небо”.

Повітряна логістична операція навесні 2022 року з постачання гарнізону оборонців Маріуполя необхідних вантажів та евакуації поранених.

 

2. Фільм “Харківський контрнаступ. Земля”.

Наступальна операція восени 2022 року українських Сил оборони і безпеки за участі штурмового закону “Кракен” ГУР МО, завдяки якій було звільнено майже всю Харківщину.

 

3. Фільм “Битва з острів Зміїний. Море”.

Боротьба за відновлення контролю України над островом Зміїний. Есклюзивне відео висадки і бойових дій спецпризначенців 8 травня на острові.

 

Додамо, що нещодавно відомий французький кінорежисер, лауреат премії “Оскар”, кіносценарист та актор Мішель Хазанавічус прибув до Києва з візитом.

 

Як повідомляла УМ, документальний фільм  про бої за Київ презентували українські військові.

 

Режисер Олексій Гончарук оголосив про початок зйомок документальної стрічки про бойові звитяги 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, яка матиме назву «Битва за Європу».