Декомунізація: в Ужгороді демонтували пам'ятник радянським воїнам

13:06, 09.11.2022
Декомунізація: в Ужгороді демонтували пам'ятник радянським воїнам

В Ужгороді позбулись пам'ятника радянському солдату (Фото Закарпатської ОВА)

Очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита заявив, що в Ужгороді демонтували пам'ятник радянським воїнам, а на його місці планують встановити інший.

 

Департамент обласної військової адміністрації вже отримав завдання щодо цього.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Закарпатська ОВА.

 

«Пам'ятник "визволителям" в Ужгороді біля українсько-словацького кордону...все!»—повідомили в ОВА.

 

Варто зазначити, що пам'ятник поставили ще у 1970 році на нинішній вулиці Собранецькій за кілометр від Ужгорода та неподалік контрольно-пропускного пункту "Ужгород".

 

 

Його висота була 11 метрів, а важив він 19 тонн. Біля нього був камінь з типовим для того часу написом: «Тут були завершені бої радянських військ за звільнення Української РСР від німецько-фашистських загарбників у роки Великої Вітчизняної війни».

 

 

Очільник обласної військової адміністрації заявив, що на місці демонтованої пам'ятки можуть встановити пам'ятник або меморіал на честь 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яка бореться з ворогом на Луганщині.

 

«Профільний департамент ОВА вже отримав завдання зібрати групу експертів, представників громадянського суспільства, сімей військових та інших»,– заявив Віктор Микита.

 

Як повідомляла УМ,  в Одесі більшість містян підтримали демонтаж скандального імперського пам’ятника цариці Катерині ІІ, відомого також як «Засновники Одеси».