рф планує окупацію всієї України на роки, як у 18 столітті – розвідка Польщі

19:27, 08.08.2022
рф планує окупацію всієї України на роки, як у 18 столітті – розвідка Польщі

Глава Бюро національної безпеки Польщі Павло Солох. (polsatnews.pl)

Войовнича росія все ще планує окупувати всю територію України навіть якщо на це знадобляться роки.

 

Як переконаний глава Бюро національної безпеки Польщі Павло Солох, все це нагадує події на цих теренах у 18 столітті.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Солох сказав в інтерв'ю Polsat News.

«росія послідовно не відмовляється від завоювання всієї України, навіть якщо на це підуть роки. Це чимось нагадує ситуацію у 18 столітті, коли царська росія завойовувала Україну, а пізніше Кримське ханство», - сказав глава Бюро національної безпеки Польщі.

 

На його думку, найближчі два місяці – серпень та вересень – можуть стати вирішальними. Також пан Солох назвав прогрес росії невеликим, оскільки на сході України вона не використовує високоточної зброї, а на півдні країни ЗСУ повертають під свій контроль дедалі більше міст.

 

Розвідник додав, що референдуми, які окупанти планують провести на тимчасово окупованих територіях, мають «створити певну правову ситуацію і приєднати землі до росії».

 

«Тоді напад розглядатиметься як напад на росію. Одразу ж зростає загроза застосування зброї масової поразки, ядерної зброї», — припустив він.

 

Як повідомляла «УМ», 8 серпня прокремлівські колаборанти у Запорізькій області підписали так зване "розпорядження" про проведення псевдореферендуму.

 

Президент Володимир Зеленський раніше попередив, що якщо рф проведе псевдореферендуми, можливість переговорів з Україною для неї буде закрито.