Проти України вперше в історії світових воєн застосовано всі типи ракет рф

14:32, 15.07.2022
Проти України вперше в історії світових воєн  застосовано всі типи ракет рф

Рашисти нещадно знищують Україну, застосовуючи усі види ракет

Полковник, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що вперше в історії світових воєн було застосовано всі типи російських ракет проти Украіни.
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив на брифінгу.
 
«Ніде у світі такого ще не було, і ми робимо все можливе, щоб відбити ці атаки»,–зазначив Ігнат. 
 
Водночас, представник нагадав, що противник вже 2,5 місяця не залітає в повітряний простір України і змінив свою тактику.
 
«Ворог діє з території Білорусі, території Росії, Чорного та Каспійського морів, запускаючи крилаті ракети і насамперед вражає цивільні об’єкти та гине мирне населення»,– розповів Ігнат.
 
Щодо ракетного озброєння, які противник застосовує, то, за словами представника Міноборони, РФ перейшла насамперед на ракети радянського виробництва.
 
«Багато вже йдеться про те, що вичерпуються запаси противника, високотехнологічних ракет, таких, наприклад, як Калібр. Противник економить таку високоцінну техніку, щоб загрожувати далі всьому світу. Тому ми бачимо такі ракети, як Х-22, Х-39, Х-31, які все частіше застосовуються з різних напрямків»,– сказав він.
 
У той же час міністр оборони Олексій Резніков впевнений, що західні партнери нададуть Україні снаряди для HIMARS, які здатні вражати цілі на відстані 300 кілометрів.
 
Як інформує Украіна молода, про це він заявив в інтерв'ю Financial Times.
 
«Я думаю, що це поетапний рух. Ми доводимо, що можемо ювелірно використовувати їхню зброю і точно влучати у цілі, і отримуємо більше зброї, та ще й з довшим радіусом дії»,- зазначив міністр.