Прапор України з «Азовсталі» передано до музейної експозиції

13:07, 04.06.2022
Прапор України з «Азовсталі» передано до музейної експозиції

Зазначена реліквія – це Державний Прапор України, що майорів над «Азовсталлю» та, як і поранені воїни, був урятований із пекла сталеварні. (facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine)

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов передав до експозиції «Україна – розп’яття»: Державний Прапор України, що майорів над «Азовсталлю».

 

Дану експозицію розгорнуто у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ГУР Міноборони в суботу.

 

«Щоб передати на довічне зберігання реліквію, що невдовзі стане титульним експонатом музейної колекції свідчень російсько-української війни, разом із генерал-майором Кирилом Будановим до музею завітали захисники Маріуполя.

 

 

Зазначена реліквія – це Державний Прапор України, що майорів над «Азовсталлю» та, як і поранені воїни, був урятований із пекла сталеварні», - йдеться у повідомленні.

 

Під час церемонії передачі Прапора керівник вітчизняної воєнної розвідки висловив упевненість, що настане час, коли цей прапор, уже як музейний експонат, знову побуває у вільному українському місті Маріуполь.

 

Зазначається, що на заході були й дружини оборонців Міста-героя – тих, хто дотепер у полоні.

 

«Неймовірну силу духу та незламності випромінюють ці мужні жінки. Вони сповнені наснаги й упевненості, вони борються й боротимуться за своїх чоловіків-героїв», - наголошують військові розвідники.

 

Як повідомляла «УМ», український рок-гурт KOZAK SYSTEM презентував нову пісню «Азов – сталь» , яку присвятив героїчним захисникам Маріуполя.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Азовсталь» - найбільша поразка в історії рф.