Львівський історик Юрій Сілецький знайдений мертвим у авто

12:56, 08.11.2021
Львівський історик Юрій Сілецький знайдений мертвим у авто

Заступник директора Львівського історичного музею Юрій Сілецький загинув за нез'ясованих обставин. (Фото: Фейсбук Леся Гарасім)

Заступника директора Львівського історичного музею Юрія Сілецького знайдено мертвим у власному авто.

 

Напередодні він поїхав із дому і не повернувся.

 

Як інформує УМ, про це у Facebook повідомила заступник директора Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Леся Гарасім.

 

"Дорогі друзі, знайомі, рідні - усі, хто знає Юрка Сілецького. Він пішов у засвіти. На жаль.  Деталей наразі немає. І чи треба… Просто помолімося за упокій його душі.  Про чин похорону родина обов’язково повідомить. Велике прохання: будьмо стримані і даймо близьким прийти хоч трохи до тями.  Спочивай з Богом, Юрку!", - написала вона. 
 

У прес-службі поліції Львівщини підтвердили цю інформацію. Однак подробиць трагедії не повідомили, зазначивши, що на місці, де знайшли автомобіль та мертвого чоловіка, працюють слідчі, пише Zaxid.net.

 

Відомо, що Юрія Сілецького оголосили у розшук 7 листопада. За день до цього він виїхав з дому у Винниках на Львівщині у напрямку Тернополя та перестав виходити на зв'язок.

 

Історику було 38 років, він закінчив історичний факультет ЛНУ ім. Івана Франка. Працював заступником директора з музейного розвитку у Львівському історичному музеї.

 

У Юрія Сілецького залишилися дружина та двоє дітей.

 

Як повідомляла "УМ", чемпіон з джиу-джитсу Микола Балабатько загинув від удару ножем під час конфлікту з незнайомцем, якому не сподобалося, що хлопець відповів йому українською мовою.