В’ятрович про ініціативу Арестовича: Україна – це не лише Русь

13:58, 03.09.2021
В’ятрович про ініціативу Арестовича: Україна – це не лише Русь

Історик і нардеп Володимир В'ятрович акцентує, що Росія багато років намагалася показати світові Україну як failed state. (Фото: www.facebook.com/volodymyr.viatrovych)

Відомий історик, нардеп від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович відреагував на скандальну ініціативу радника керівника Офісу президента України Олексія Арестовича перейменувати державу на Русь-Україну.

 

На його переконання, такі ініціативи команди президента Зеленського є шкідливими.

 

Як повідомляє Україна молода, пропозиції Арестовича неабияк зачепили В’ятровича, адже він присвятив цій темі аж три пости у Facebook  протягом останньої доби.

 

Зокрема, колишній директор Українського інституту національної пам’яті спочатку наголосив:

 

«Я, звісно, за те, щоб українці розповідали всім про значення спадщини Русі для нинішньої України. Але заяви про перейменування держави безглузді і шкідливі.

 

Нас штовхають на безперспективні спроби пояснити світові, що Rus – не те саме, що Russia. І це чудова нагода для ворога остаточно переконати всіх, що Ukraine – то таки Russia».

 

Пізніше історик і нардеп акцентував ще й на тому, Росія багато років намагалася показати світові Україну як failed state.

 

«Нині ініціативи команди Зеленського щодо зміни її символіки, назви призведуть до того, що  її сприйматимуть як comic state», - вважає пан В’ятрович.

 

І насамкінець він наголосив: «Ще про Русь-Україну. Україна - це не лише Русь. Ані хронологічно, ані територіально».

 

Як повідомляла «УМ», днями радник глави Офісу президента, речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович запропонував змінити назву держави на «Русь-Україна».

 

На його думку, наша держава має більше прав називатися Руссю, ніж Росія.