Василь Сліпак загинув за Україну п'ять років тому

16:23, 29.06.2021
Василь Сліпак загинув за Україну п'ять років тому

Василь Сліпак ("Міф")

На російсько-українській війні 29 червня 2016 р. загинув Василь Сліпак - видатний український оперний співак, соліст Паризької опери, волонтер, учасник Революці Гідності і війни на сході України з позивним «Міф», Герой України.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбуці нагадав Почесний Консул Держави Ізраїль у Західному регіоні Олег Вишняков.

 

Доля щедро нагородила Василя різними талантами. У нього був унікальний голос, міг співати чоловічі і жіночі оперні партії. Вільно володів сімома мовами. Здобув багато престижних міжнародних відзнак.

 

У родині ніхто професійно не був пов'язаний з музикою. Мама працювала в конструкторському бюро, тато був фахівцем виробничого підрозділу, старший брат Орест, лікар за освітою. Але унікальний голос був у дідуся, на честь якого батьки назвали сина.

 

Родина не знала, що він полишив сцену заради боротьби за Україну. Рідним він сказав, що займається волонтерською діяльністю на сході.

 

«Перед тим, як Василь пішов на фронт, його кар’єра стрімко пішла в гору, контракти сипались один за одним, але Василь обрав інший шлях. Усі гроші, які в нього були, Василь витратив на фронт… Усі його рахунки вичищені до нуля… Нічого не залишилося. За три роки брат віддав фронту всі свої заощадження. Про це ми дізналися вже після його смерті», - згадував старший брат Орест Сліпак.

 

«Ця війна повинна закінчитись нашою перемогою. І цієї перемоги ніхто не подарує, тільки ми самі», - Василь Сліпак.

 

Згадує його близький друг, французький оперний співак Гійом Дюссо: «НАЦІЯ, ЩО МАЄ ТАКИХ ГЕРОЇВ ЯК ВАСИЛЬ СЛІПАК, НІКОЛИ НЕ БУДЕ ПОБОРЕНА»

 

СПОЧИВАЙ З МИРОМ, ВОЇНЕ!!! ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!