Слідом за Київською міськрадою: УІНП готує апеляцію щодо перейменування вулиць

15:41, 12.02.2021
Слідом за Київською міськрадою: УІНП готує апеляцію щодо перейменування вулиць

УІНП підтримає Київську міську раду в суді прот ОАСК.

Український інститут національної пам'яті подасть апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування перейменування низки вулиць Києва. Також він підтримає Київську міську раду в суді.

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Український інститут національної пам'яті

 

Суд скасував рішення Київської міської ради від 7 липня 2016 року № 559/559. Ним вона перейменувала низку вулиць.

 

Мовиться не лише про проспект Степана Бандери, а про цілу низку вулиць, які перейменували на честь абсолютно різних історичних постатей: військових Армії УНР (Олексія Алмазова та Михайла Омелянович-Павленка); письменника-шістдесятника Євгена Гуцала; відомого лікаря, педагога й гуманіста Януша Корчака, який загинув від рук нацистів. 

 

"Усі перейменування без винятку потрапили під рішення суду. Інститут готується подати апеляційну скаргу", -  зазначив голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

 

Також він порівняв з судовими процесами довкола перейменування проспекту Маршала Жукова на проспект Петра Григоренка у Харкові: "Ми вже мали рішення судів першої інстанції, які потім скасовують апеляційні суди".

 

Нагадаємо, що Київська міська рада перейменувала такі вулиці: вулицю Баумана на Януша Корчака у Шевченківському районі; вулицю Кутузова на Генерала Алмазова; вулицю Суворова на Михайла Омеляновича-Павленка; провулок Кутузова на провулок Євгена Гуцала у Печерському район; проспект Московський на Степана Бандери в Оболонському та Подільському районах.

 

Як повідомляла УМ, ОАСК 11 лютого визнав неправомірним перейменування Московського проспекту на проспект Бандери.

 

Через це скандальне рішення міська влада Києва вже готує апеляцію, вважаючи, що воно є незаконним і не обґрунтованим.

 

Також у Києві почали протестувати активісти. Вони принесли до стін суду плакат з написом – "Який нах*й Московський?" та "дошку пошани" суддів, які працюють в ОАСК.