Музей українського воїна зведуть у Львові на місці Монумента слави

00:50, 19.12.2020
Музей українського воїна зведуть у Львові на місці Монумента слави

В минулому році у Львові демонтували один із елементів Монументу слави – 30-метрову стелу.

Львівська міськрада оголосила всеукраїнський конкурс на облаштування меморіалу українським воїнам на місці Монумента слави.

 

При цьому, виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення, що елементи монумента мають демонтувати упродовж трьох місяців.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють західноукраїнські ЗМІ.

 

Зокрема, за даними Zaxid.net, згідно з рішенням виконкому, мерія Львова оголосила архітектурний конкурс на найкращий проєкт облаштування території Монумента слави для створення меморіалу для пошанування українського воїна.

 

У рішенні також йдеться про створення робочої групи, яка має напрацювати кроки для облаштування нового меморіалу на цій території.

 

Галицька районна адміністрація Львова має обстежити та демонтувати елементи Монумента слави до 28 лютого 2021 року.

 

 

Нагадаємо, в березні минулого року у Львові демонтували один із елементів Монументу слави – 30-метрову стелу, тепер барельєфи зберігають у Львівському музеї «Територія терору».

 

Меморіал «Монумент бойової слави Радянських Збройних Сил» відкрили у 1970 році. Ансамбль меморіалу складався з 30-метрової стели, бетонної композиції з фігурами воїнів та алегоричних фігур радянського воїна і «Батьківщини-матері».