Порошенко поспілкувався з легендарним дисидентом Ігорем Калинцем, фото

16:02, 06.09.2020
Порошенко поспілкувався з легендарним дисидентом Ігорем Калинцем, фото

Порошенко поспілкувався з легендарним дисидентом Ігорем Калинцем

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко та його дружина Марина зустрілись у Львові з легендарним дисидентом Ігорем Калинцем. 

 

Як інформує "УМ", про це повідомив Порошенко у Facebook  в неділю. 

 

"Для мене честь знову зустрітися з великою людиною, з дисидентом, поетом, патріотом, з живою легендою Льовова і всієї України Ігорем Калинцем", - написав нардеп.

 

За словами експрезидента, на долю Ігоря Калинця та долю його дружини випали важкі випробування. За участь у дисидентському русі у 1972 році пана Ігоря було засуджено на 6 років ув'язнення суворого режиму і 3 роки заслання.

 

За свої переконання легендарний дисидент відбував покарання у Пермських концтаборах разом із Василем Стусом, Іваном Світличним, Миколою Горбалем, Степаном Сапеляком та іншими. А зі своєю дружиною пані Іриною Стасів-Калинець – на Забайкаллі.

 

"І зараз, у часи, коли багато хто зневірився, коли Україну знову намагається розшматувати Росія, приклад цієї родини надихає і дає сили боротися за долю України, за її свободу, за її незалежність", - наголосив Порошенко.

 

 

"Пишаюся, що ми однодумці з паном Ігорем Калинцем. Дякую за все, що ви робите і дякую за вашу підтримку!", - написав Порошенко у своєму Фейсбук. 

 

Як повідомляла "УМ", депутати фракції "Європейська Солідарність" вимагають створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо обставин провалу операції українських спецслужб під час запланованого затримання російських найманців-«вагнерівців», які вбивали захисників України на Донбасі.

 

До команди Порошенка і партії "ЄС" на місцевих виборах приєдналися відомі політв'язні і активісти: Роман Сущенко, Володимир Балух, Євген Панов та інші.